STEAM diena pradinių klasių mokiniams

Baigiantis mokslo metams pradinių klasių mokiniams vyko kultūrinė-pažintinė STEAM diena. Iš ankstyvo ryto skubėjome į STEAM centrą, įsikūrusį Tauragėje. Pirmiausia buvome gamtamokslinėje laboratorijoje, kurioje vyko edukacinės veiklos: „Cheminė mozaika-ikriukai“, „Jonvabalių švytėjimas“. Labai įdomu buvo gaminti spalvotus „ikriukus“, juos žvejoti ir jais dekoruoti raides. Taip pat pagamino drambliui dantų pastą. Kupini emocijų nuskubėjome į mechatronikos laboratoriją. Čia konstravome elektroninių bilietų kasas, karuseles.
Grįžę į savo gimnaziją tęsėme įdomią, dar nepažintą veiklą. Svečiavosi „Stebuklų laboratorija“. Pradinukai eksperimentuodami kūrė ir atrado naujus dalykus. Sausu ledu kūrė didžiulius debesis, o juose paskandino klasę. Vėliau vaikų rankose debesys virto dūmais ir išnyko ore. Labai daug įspūdžių paliko gigantiškas burbulas. Slėgio mašina kūrė svajonių burbulus. Užsiėmimų metu smalsumą keitė nuostaba, nuostabą – džiaugsmo šūksniai.
Eksperimentai tęsėsi toliau. Įdomi buvo užduotis „Gėlių kompotas“. Veiklos metu mokiniai rinko pievoje gėlytes, grįžę į laboratoriją jas skaičiavo, rūšiavo pagal spalvas, rūšis, braižė diagramą. Pabandė gėlei suteikti kitą spalvą, jas pamerkė į spalvotą rašalą. Įdomu buvo stebėti, kaip dažai nusėda žiedlapiuose ir juos nudažo. Grožėjosi gautu rezultatu. Po to nusikėlėme į „Žvaigždynus“. Mokiniai konstravo 3D modelio zodiakų ženklų žvaigždynus. Taip pat sužinojo, kaip galima parašyti slaptą laiškelį, tokį slaptą, kad niekas nesužinos.
Pradinių klasių mokiniams STEAM dienos veiklos įkvėpė eksperimentuoti. Juk taip galima atrasti gražiausius, iki šiol nepastebėtus dalykus.